Političari i javne osobe opraštaju se od Goldsteina: "Zbogom, dragi Slavko..."

Političari i javne osobe opraštaju se od Goldsteina: "Zbogom, dragi Slavko..."

Foto: FAH

DANAS je, u devedesetoj godini života na zagrebačkom Rebru, umro Slavko Goldstein.

> Umro je Slavko Goldstein

Odmah po objavi informacije o njegovoj smrti, niz osoba iz hrvatskog javnog života oprostio se od poznatog hrvatskog intelektualca i pisca.

"Veoma tužna vijest. Počivao u miru, hvala ti puno", napisao je politolog Dejan Jović.

"Pozdrav, dragi gospodine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek smo se sa smijehom prisjećali kada je prije 26 godina umrla baka Vlasta i bio je dan pogreba. I bio je rat. Prve sirene u Zagrebu. Barba Slavko je došao doma i Vladi ozbiljno rekao: "Čuj, Vladek, javili su mi da te hoće likvidirat! Ti bi trebal nositi pištolj!" Tužan i slomljen zbog bakine smrti Vlado ga je pogledao i počeo se smijati: "ovak nešto ludo još nisam čuo."

Zbogom dragi Slavko. Tamo negdje ceka te Vladek. Smijat ćete se i filozofirati kao nekad", napisala je pak novinarka Maja Sever.

Od Goldsteina se oprostili Bandić i Glavašević

U povodu smrti Slavka Goldsteina, novinara, publicista, povjesničara, političara i istaknutog hrvatskog intelektualca, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je obitelji telegram sućuti.

"Bio je svjedok vremena, čovjek koji je u svim situacijama i vremenima ostajao vjeran principima slobode, tolerancije, razumijevanja i poštivanja ljudskih prava. Otišao je veliki čovjek koji je svojim djelima i svojim angažmanom u kulturnom i javnom životu ostavio velik i neizbrisiv trag", napisao je Bandić.

Među ostalima, od Goldsteina se oprostio i SDP-ov Bojan Glavašević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?