Politički analitičari: Priči nije kraj, SDP ima još asova u rukavu

Politički analitičari: Priči nije kraj, SDP ima još asova u rukavu

Foto: Hina

POLITOLOG Anđelko Milardović gostujući u emisiji 'U mreži prvog' Hrvatskog radija izjavio je kako na konstituirajućoj sjednici Sabora neće biti iznenađenja, ali po svemu sudeći Željko Reiner neće biti izabran jednoglasno.

"Tek nakon konstituiranja Sabora kad mandatar bude predstavljao svoju Vladu, stvari bi se mogle zakomplicirati. Priči nije kraj. Zoran Milanović nije priznao poraz - pristaje na odnose snaga, neće biti remetilački faktor, ali čeka svoju priliku da reagira. To je poruka SDP-a koji nije želio istaknuti svog kandidata za predsjednika Sabora", kazao je Milardović.

I komunikolog Pero Maldini smatra da je većina za konstituiranje Sabora dostatna te da će se minimum dogovora postoji ispoštovati.

Smatra kako SDP ima još 'asova' u rukavu, i čekat će svoju priliku za 'oponiranje', možda čak i 'opstruiranje'. Za to bi mu šansu mogao dati 'nehomogeni' Most koji se boji da bi ga HDZ mogao 'usisati'.

"Ulagivačka politika koalicija tijekom pregovora omogućila je Mostu da se ovako ponaša - pripisali su sami sebi mesijansku misiju koja je na rubu poništavanja demokratskih procesa. Nema stručne vlade, država se ne vodi kao poduzeće, ona mora ostvariti političke ciljeve. Orešković je legalan, ali nije legitiman. Tehnički premijeri i vlade nemaju dugi rok trajanja", kazao je Maldini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara