Poljska dječja pravobraniteljica zatražila zakonsku zabranu seksa za mlađe od 18

Poljska dječja pravobraniteljica zatražila zakonsku zabranu seksa za mlađe od 18

ZA SVE one koji misle kako je Hrvatska konzervativna zemlja, evo dobre vijesti - ne živite u Poljskoj. Ondje je, naime, dječja pravobraniteljica Ewa Sowinska zatražila da se zakonom zabrani seks svima koji nisu navršili 18 godina, javlja poljski Dziennik.

Kategorija "starijih maloljetnika" za Sowinsku ne postoji, a dosadašnja granica od 15 godina je za nju "zbilja preniska", jer "zaštita prava djeteta počinje od trenutka začeća i završava kada napuni 18 godina te postane punoljetno, a zakon to ne uzima u obzir i djecu u nekim slučajevima štiti samo do 15. godine".

Prođe li njen prijedlog, ono što je donedavno bilo savršeno normalno, poput veze 18. godišnjaka i 17. godišnjakinje, postat će kažnjivo. Na sreću, prijedlog Sowinske i nije naišao na pretjerano plodno tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je i poznati poljski seksolog Zbigniew Izdebski napomenuo kako, ovisno o zemlji u kojoj je zakon donesen, seksualni su odnosi dozvoljeni osobama između 14. i 16. godine života jer to "proizlazi iz fizioloških, psihičkih i civilizacijskih prilika".

Sowinska je od ranije poznata po svojim bizarnim prijedlozima, pa tako i onom da se poljskoj djeci zabrani gledanje Teletubbiesa, jer, prema njenom mišljenju, Tinky Winky propagira homoseksualnost.

I.M.
Foto: Dziennik

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara