Pomgrad- radnici dobili četvrtinu tražbina

Petsto i osamdeset radnika Građevne tvrtke "Pomgrada" u stečaju danas je dobilo 4,6 milijuna kuna za otpremnine i zaostale plaće, čime je podmirena četvrtina ukupnih radničkih tražbina, doznaje se od regionalnog povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) Vedrana Dragičevića. L

Po njegovim riječima višegodišnji nezavidan položaj bivših radnika nekoć velike i ugledne građevne tvrtke uskoro bi trebala prestati isplatom još četvrtine njihovih tražbina. Dodao je da će sve tražbine biti podmirene u nekoliko idućih mjeseci, kad se proda preostala "Pomgradova" imovina.

Svota od 4,6 milijuna kuna, danas doznačena na računa radnika, namaknuta je prodajom dijela imovine te tvrtke, ali i zahvaljujući Vladinoj odluci o otpisu 7,6 milijuna kuna duga Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dragičević ističe kako su 16,5 milijuna kuna dobivenih u poststečajnom postupku podijelili radnici (4,6 milijuna), 4,8 milijuna Splitska banka za nepodmirene dugove za "Pomgradov" posao u Kuvajtu, 1,6 milijuna Split i Ploče te Općina Klis za komunalnu naknadu i 5,5 milijuna kuna Mirovinsko osiguranje za razdoblje 2000. i 2001.

Kad je je prije tri godine u "Pomgradu" otvoren stečaj, osnovana je nova tvrtka "Pomgrad - Gradnja", koju je kupila zagrebačka Montmontaža, ali je preuzela samo 250 radnika bivšea poduzeća.

(Hina) xmerc yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara