Pomoćnik ministrice: Pulski projekt s Izraelom nije u nadležnosti MORH-a

POMOĆNIK ministrice obrane Arsen Bauk danas je u Puli izjavio kako Ministarstvo podupire svaki projekt koji otvara nova radna mjesta i potiče razvoj, ali je napomenuo da projekt dovođenja izraelske industrije u Pulu nije u nadležnosti Vlade.

"Provede li se taj projekt, Ministarstvo obrane očitovat će se isključivo o položaju tog postrojenja u odnosu prema postrojbama Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva u Zrakoplovnoj bazi u neposrednoj blizini Zračne luke", rekao je pomoćnik ministrice obrane Arsen Bauk nakon susreta s predstavnicima grada Pule.

Po ocjeni predsjednika Gradskog vijeća Livija Bolkovića to je "isključivo pitanje jedinica lokalne samouprave".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Istarski župan Ivan Jakovčić izjavio je nedavno kako su predstavnici izraelske tvrtke koju zanima prenamjena putničkih u transportne zrakoplove boravili u Županiji te najavio kako će se do sredine travnja održati još jedan krug razgovora s članovima Vlade. Po njegovim riječima Vlada zna za taj projekt i poduprla ga.

U istarskim se medijima, međutim, u zadnje vrijeme sve češće spočitava Jakovčiću kako u Istru dovodi vojnu tehnologiju i proizvodnju oružja jer je izraelska tvrtka "Bedek Aviation Group" poznata u svijetu i po proizvodnji vojne opreme.

Za susreta s predsjednikom Gradskog vijeća Bolkovićem Bauk je razgovarao i o sudbini tridesetak atraktivnih vojnih objekata na pulskom području i njihovoj prenamjeni.

Bauk je gradskom vodstvu dostavio popis "neperspektivnih objekata koji će biti predani Vladinu Uredu za upravljanje državnim nekretninama na uporabu". Po tom popisu vojni kompleks "Muzil" ostaje u vlasništvu Ministarstva obrane, bez obzira na najnovija medijska nagađanja o mogućim ulagačima. Isto se odnosi i na vojarnu "Valelungu" koja je procijenjena na oko 15 milijuna eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara