Pomogla u "nestajanju" Sanaderovog stana, pa nagrađena mjestom u Upravi Plinacroa?

NEKADAŠNJA tajnica bivše zagrebačke gradonačelnice Marine Matulović Dropulić odigrala je ključnu ulogu u odbijanju zahtjeva Đure Papca, Zlatka i Željka Hrastara za povrat stana smještenog u kući premijera Ive Sanadera. Novi list otkriva napredovanje njezine karijere od tada do danas kada ponovno radi sa starom šeficom - članica je Uprave, a ministrica Matulović Dropulić sjedi u Nadzornom odboru državne firme "Plinacro".

Naime, odluka o brisanju spornog stana iz evidencije stanova, donesena 1996. godine, a morala je proći Gradsko poglavarstvo, oko čega je bila potrebna suglasnost gradonačelnice i tajnice, dakle Matulović-Dropulić i Krpan. Usuglasile su se da suterenski stan na Pantovčaku od 50 kvadrata ne udovoljava kriterijima za življenje (iako ima kupaonicu, WC, dnevni boravak, sobu, kuhinju i mali vrt, a dotada je u njemu normalno živjelo troje ljudi) i da kao takav ne treba više stajati na popisu gradske imovine.

Nakon što je HDZ 2000. izgubio vlast u Zagrebu, Matulović-Dropulić odlazi, a Milan Bandić zadržava Krpan u Poglavarstvu. 2001.godine dolazi na mjesto pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne odnose.

Potpisala odbijenicu i dala otkaz Bandiću

Krpan se u ovoj aferi pojavljuje ponovno 2005. kada odbija zahtjev Papca i braće Hrastara. Oni već godinama potražuju naknadu za taj stan, koji je prije nacionalizacije 1959. godine, skupa s okućnicom, pripadao njihovim roditeljima.

Odbijanjem zahtjeva, ako se zanemari žalba, Krpan je učinila što je mogla na svojoj poziciji da bi obitelj Sanader prisvojila "nepostojeći" suterenski stan u Kozarčevoj 21. Nakon toga svojevoljno napušta mjesto u pročelnice Ureda, a na njezino mjesto dolazi aktualna Ninoslava Zeković.

Odmah postaje članicom Uprave državne firme u čijem NO-u sjedi današnja ministrica izgradnje Matulović Dropulić. Početkom ove godine Dragicu Krpan Vlada je imenovala i na mjesto tajnice Povjerenstva za plinofikaciju.

Novi list piše i kako je Krpan ostala "nedodirljiva" u slučaju kada ju je poduzetnik Ivica Zovko, vlasnik benzinskih crpki "Zovko", javno optužio da je od njega tražila mito u iznosu od 50 tisuća eura.

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara