Pomogla u "nestajanju" Sanaderovog stana, pa nagrađena mjestom u Upravi Plinacroa?

Pomogla u "nestajanju" Sanaderovog stana, pa nagrađena mjestom u Upravi Plinacroa?

NEKADAŠNJA tajnica bivše zagrebačke gradonačelnice Marine Matulović Dropulić odigrala je ključnu ulogu u odbijanju zahtjeva Đure Papca, Zlatka i Željka Hrastara za povrat stana smještenog u kući premijera Ive Sanadera. Novi list otkriva napredovanje njezine karijere od tada do danas kada ponovno radi sa starom šeficom - članica je Uprave, a ministrica Matulović Dropulić sjedi u Nadzornom odboru državne firme "Plinacro".

Naime, odluka o brisanju spornog stana iz evidencije stanova, donesena 1996. godine, a morala je proći Gradsko poglavarstvo, oko čega je bila potrebna suglasnost gradonačelnice i tajnice, dakle Matulović-Dropulić i Krpan. Usuglasile su se da suterenski stan na Pantovčaku od 50 kvadrata ne udovoljava kriterijima za življenje (iako ima kupaonicu, WC, dnevni boravak, sobu, kuhinju i mali vrt, a dotada je u njemu normalno živjelo troje ljudi) i da kao takav ne treba više stajati na popisu gradske imovine.

Nakon što je HDZ 2000. izgubio vlast u Zagrebu, Matulović-Dropulić odlazi, a Milan Bandić zadržava Krpan u Poglavarstvu. 2001.godine dolazi na mjesto pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne odnose.

Potpisala odbijenicu i dala otkaz Bandiću

Krpan se u ovoj aferi pojavljuje ponovno 2005. kada odbija zahtjev Papca i braće Hrastara. Oni već godinama potražuju naknadu za taj stan, koji je prije nacionalizacije 1959. godine, skupa s okućnicom, pripadao njihovim roditeljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbijanjem zahtjeva, ako se zanemari žalba, Krpan je učinila što je mogla na svojoj poziciji da bi obitelj Sanader prisvojila "nepostojeći" suterenski stan u Kozarčevoj 21. Nakon toga svojevoljno napušta mjesto u pročelnice Ureda, a na njezino mjesto dolazi aktualna Ninoslava Zeković.

Odmah postaje članicom Uprave državne firme u čijem NO-u sjedi današnja ministrica izgradnje Matulović Dropulić. Početkom ove godine Dragicu Krpan Vlada je imenovala i na mjesto tajnice Povjerenstva za plinofikaciju.

Novi list piše i kako je Krpan ostala "nedodirljiva" u slučaju kada ju je poduzetnik Ivica Zovko, vlasnik benzinskih crpki "Zovko", javno optužio da je od njega tražila mito u iznosu od 50 tisuća eura.

Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara