Ponovljeni izbori na biračkom mjestu Gudci - najviše glasova HDZ-u

NA PONOVLJENE izbore za zastupnike u Hrvatski sabor na biračkom mjestu Gudci u Velikoj Gorici izašlo je 84 birača, koji su najviše glasova dali HDZ-u, rekao je za Hinu predsjednik Izbornog povjerenstva 6. izborne jedinice Danko Kovač.

Ponovljeni izbori su protekli potpuno u redu i svi su glasački listići važeći, što se dosad nije dogodilo ni na jednom biračkom mjestu u toj izbornoj jedinici, rekao je Kovač.

Najviše glasova osvojio je HDZ (26), slijede HSS (24) i SDP-LS (19), kazao je Kovač.

Broj od 261 birača u općem biračkom popisu povećao se na 263, jer su dva birača s posebnog popisa za nacionalne manjine glasovali za predložene liste u izbornoj jedinici, ne koristeći se pravom da biraju predstavnike svojih nacionalnih manjina. Time je završeno i glasovanje u 12. izbornoj jedinici, u kojoj svoje zastupnike u Hrvatski sabor biraju pripadnici nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbori su u Gudcima ponovljeni zato što je prilikom glasovanja 23. studenoga u biračkoj kutiji bilo 197 listića, jedan više no što je bilo birača koji su glasovali.

Sutra će biti obrađeni izborni rezultati za svih 12 izbornih jedinica, rekao je danas za Hinu zamjenik predsjednika Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Jakob Miletić.

Tijekom sutrašnjeg dana trebali bi u DIP prispjeti još i izvorni izborni materijal iz Australije.

DIP će u srijedu objaviti službene i potpune rezultate izbora. Tad će početi teći rok od 48 sati za podnošenje prigovora DIP-u na službene izborne rezultate, a zatim i rok do 48 sati za žalbe Ustavnom sudu. Ne bude li prigovora, konačni, službeni i potpuni izborni rezultati mogli bi biti objavljeni do kraja ovog tjedna, a u suprotnom bit će objavljeni idućeg tjedna.

Tada će početi teći rok do 20 dana za konstituiranje Sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara