Ponovna potraga za antraksom u washingtonskoj pošti

AMERIČKA pošta započela je testove u potrazi za antraksom u jednom od svojih ureda u Washingtonu nakon što je Središnja banka upozorila na moguću nazočnost ovih opasnih bakterija u svojoj pošti.

Pošta je priopćila da se testovi provode iz predostrožnosti i da nema nikakvih dokaza nazočnosti antraksa niti opasnosti po zdravlje službenika ili korisnika.

Moguća bakterija došla je poštom koja se obrađuje u poštanskom uredu zaduženom za poštu američke vlade u Washingtonu. Prema navodima Pošte sumnjiva pošiljka nije ušla u Središnju banku.

Dvojica zaposlenika američke pošte koji su radili u jednom od ureda u Washingtonu umrla su 2001. nakon što su udahnuli spore antraksa iz pisma. Ured je zatvoren i u tijeku je njegova dekontaminacija koja bi trebala biti završena do proljeća.

Nepoznate osobe slali su 2001. uredima američke vlade i medija pošiljke zagađene antraksom, od kojega je nakon udisanja spora umrlo pet osoba.

Mada nitko nije uhićen FBI tvrdi da je pošiljatelj znanstvenik koji ili ima pristup laboratoriju ili posjeduje složenu opremu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara