PONOVNO ODGOĐENA RASPRAVA U SUĐENJU NEVENKI TUĐMAN ZBOG BOLESTI DRUGOOPTUŽENOG

Zbog bolesti drugooptuženog Igora Knežević ponovno je odgođen nastavak suđenja kćeri prvog hrvatskog predsjednika Nevenki Tuđman, optuženoj da je Kneževiću nezakonito namještala poslove u gradnji telefonskih centrala u javnim institucijama, za što je navodno dobila 1,7 milijuna kuna provizije. L

Knežević, koji se zbog bolesti nije pojavio na posljednje dvije rasprave krajem ožujka, telefonom je obavijestio suca zagrebačkog Županijskog suda Vladimira Pavlekovića da zbog problema s leđima ne može doći ni na današnju raspravu, a faksirao je i presliku liječničke potvrde.

Sudac je odlučio to provjeriti, pa je policiji dao nalog da ode u stan Kneževića.

"Optuženi je nađen kako leži u krevetu zbog bolova u leđima, pa sam odlučio odgoditi nastavak suđenja za idući mjesec", kazao je Hini Pavleković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na današnjoj raspravi trebalo je biti saslušano petero svjedoka.

USKOK Nevenku Tuđman tereti da je koristeći svoj društveni položaj i ugled, dok joj je otac bio na vlasti, poslovnom partneru Kneževiću omogućila ugradnju telefonskih centrala u desetak fakulteta, instituta i javnih ustanova. Knežević je na tome navodno zaradio više milijuna kuna, a prvooptužena oko 1,7 milijuna kuna provizije. Knežević je uz to optužen i za utaju poreza i drugih davanja.

Nevenka Tuđman na sudu je odbacila optužbu, dok je Knežević dijelom priznao krivnju.

(Hina) xso yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara