Ponovno tjeralica za Markom Nikolićem kojem će se treći put suditi za ubojstvo Vjeke Sliška

VRHOVNI sud koji je nedavno donio odluku kako je sudsko vijeće koje je oslobodilo Marka Nikolića za sudjelovanje u ubojstvu Vjeke Sliška pogrešno utvrdilo činjenično stanje, najavilo je novo suđenje za sudjelovanje u hladnokrvnoj likvidaciji u centru Zagreba, a koje će ovog puta voditi sutkinja Rajka Tomerlin Almer.

Na temelju te odluke Županijski sud u Zagrebu ponovno je raspisao tjeralicu za Nikolićem, kojem će se suditi pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem, u kojem neće biti mjesta za suca Marijana Garca koji je oslobodio Nikolića. Novo suđenje zakazano je za početak srpnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Nikolić je već sedam godina nedostupan hrvatskom pravosuđu, a već mu se dva puta sudilo za isto djelo. Prvi puta je bio osuđen na 30 godina, no tu je odluku ukinuo Vrhovni sud. Tada je obrazloženje bilo kako nije do kraja rasvijetljeno je li on bio pomagač ili supočinitelj. To se trebalo utvrditi na ponovljenom suđenju, koje ga je pak oslobodilo. Suđenje koje bi trebalo početi za dva mjeseca biti će treće suđenje Nikoliću, koje će se vjerojatno, kao i dosadašnja, odvijati u njegovoj odsutnosti.
 
Optuženi Nikolić zvan Markoni optužen je za sudjelovanje u likvidaciji navodnog šefa jednog od zagrebačkih mafijaških klanova Vjeke Sliška kojega je u središtu Zagreba usred dana, 22. ožujka 2001., ubio Belgijanac James Capau. Njega je, pak, likvidirao Sliškov tjelesni čuvar Ivica Bertić.

I.Ć.
Foto:MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara