Ponovo pronađen nepropisno odbačen opasni kemijski otpad na području Zagreba

NA DIVLJEM odlagalištu otpada na južnom nasipu rijeke Save kraj Velike Gorice danas je pronađen opasni kemijski otpad, što je treći otkriveni slučaj ilegalnog odlaganja opasnog otpada u posljednjih pet dana na zagrebačkom području, doznaje se u policiji i Državnom centru za obavješćivanje.

Oko 50-ak staklenih boca od pola litre i litre s etanol sulfatom, magenzij karbotilom, plavim hidrofitom, sirovom naftom i oko 30-tak kilograma nepoznatog bijelog praha u jednoj plastičnoj vreći pronašao je danas oko 10,45 sati građanin koji je o tome obavijestio policiju.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama kazala je Hini kako za sada nema podataka da je došlo do onečišćenja okoliša.

"U tijeku je očevid koji provode policija, djelatnici Zavoda za toksikologiju i inspektori zaštite okoliša", kazala je Vulama, dodavši da policija traga za počiniteljem koji je nepropisno odbacio kemijski otpad.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o trećem slučaju ilegalnog odlaganja opasnog otpada otkrivenom u posljednjih pet dana na zagrebačkom području.

Ispod zagrebačkoga Mosta mladosti 3. siječnja pronađeno je više od 200 plastičnih boca s raznim otrovnim i zapaljivim laboratorijskim kemikalijama, a prekjučer je na divljem odlagalištu otpada na zagrebačkoj Peščenici pronađeno 70-tak boca i oko 35 metalnih kanti s različitim kemikalijama.

"Najvjerojatnije je riječ o povezanim slučajevima, no to za sada ne možemo tvrditi", kazala je glasnogovornica zagrebačke policije, dodavši da policija, u suradnji s inspekcijom Ministarstva zaštite okoliša, vodopravnom i sanitarnom inspekcijom te toksikolozima, intenzivno radi na otkrivanju počinitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara