Popijač o Ini: Ne prepisujemo od SDP-a!

Foto: Danijel Soldo (Cropix)

"MA, SDP je to predlagao u prosincu kad je Mol predao sasvim legitimnu inicijativu odnosno javnu ponudu preuzimanje dionica, umjesto kupovine dionica od manjih dioničara. Ovo sada je nešto drugo", rekao je ministar gospodarstva Đuro Popijač koji se s premijerkom Jadrankom Kosor nalazi u trodnevnom posjetu Izraelu upitan o najavi da će Vlada za dva dana predložiti izmjene zakona o privatizaciji Ine.

Premijerka Kosor početkom tjedna je najavila nove izmjene zakona po kojima nitko ne bi mogao imati više od 49 posto dionica hrvatske naftnog giganta Ine. Popijač kaže kako je sadašnja situacija specifična jer se još uvijek ne zna tko kupuje dionice Ine i tko stoji iza ponude te je Vlada morala reagirati.

"Zapravo zakonom bi se spriječilo neprijateljsko preuzimanje”, rekao je Popijač o Ini, komentirajući i odluku HANFE koja je na tjedan dana zaustavila trgovinu dionicama Ine dok se ne vidi tko stoji iza nedavnih kupnji. Popijač je uvjeren kako će se uskoro vidjeti tko stoji iza te kupovine s obzirom da je uloženo 75 milijuna eura, a Vlada želi biti sigurna da se ne radi o pranju novca.

Popijač je odbio bilo kakvu insinuaciju da mađarski Mol kao naš strateški partner čini nešto što nije u skladu sa zakonom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara