Popovac izabran za vladara HRT-a: "Ovo nije početak kraja, ali se nadam da je kraj početka"

Foto: Nenad Dugi (Cropix)

JOSIP POPOVAC, dosadašnji privremeni ravnatelj HRT-a izabran je danas kao prvi predsjednik Uprave HRT-a. Popovac je izabran na četverogodišnji mandat, a predsjednik uprave funkcija je kojom se, po novome Zakonu o HRT-u zamjenjuje dosadašnja funkcija glavnog ravnatelja, a njegovim izborom ujedno prestaje i mandat privremene uprave.

"Zahvaljujem vam što ste me danas izabrali, pozivam vas na nastavak suradnje. Što bi rekao Churchill ovo nije početak kraja, ali se nadam da je kraj početka", rekao je Popovac zahvalivši se vijećnicima na izbori dodajući kako HRT sada čeka - veliki posao.

Šansa kreativnim ljudima

Recimo kako je Popovac danas u prvom krugu imao najviše glasova i to 10, a njegovi protukandidati  Duško Radić i Ivica Vrkić po tri glasa. Branko Debeljak nije ima ni jedan glas Vrkić se nakon prvog kruga odlučio povući kandidaturu, pa je Popovac u drugom krugu imao 11 od 16 glasova vijećnika što je bilo dovoljno da bude izabran.

Jutros izlagajući svoj program djelovanja pred Programskim vijećem i Nadzornim odborom HRT-a Popovac je rekao da je budućnost HRT-a u multimediji.

"Šansu bi trebalo dati kreativnim ljudima" rekao je Popovac te naglasio okretanje HRT-a prema mlađoj publici.

Stabilni s prognozom nestabilnosti
Kao svoje zasluge u vrijeme dok je još bio privremeni ravnatelj Popovac je ubrojio zaustavljanje netransparentnog odljeva novca te da je Prisavlje uspjelo sanirati sve obveze prema dobavljačima.

"HRT je trenutno stabilan ali nam prijeti financijska nestabilnost", rekao je Popovac dodajući da će kao članove Uprave predložiti Vladimira Josića i Zorana Mihajlovića.

"Najveća vrijednost HRT-a ostaju zaposlenici", naglasio je Popovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara