Popularna bikini planinarka umrla na Tajvanu. Propala je u kanjon i smrznula se

Popularna bikini planinarka umrla na Tajvanu. Propala je u kanjon i smrznula se
Foto: Facebook/Gigi Wu

GIGI Wu (36), poznata bikini planinarka iz Tajvana, poginula je nakon što je pala u duboki klanac, piše BBC.

Tajvanska planinarka postala je poznata na društvenim mrežama zbog objavljivanja fotografija s osvojenih vrhova ili predjela planina noseći na sebi samo bikini. Sama je sebe prozvala bikini planinarkom.

Smrznula se i umrla

Gigi Wu je nakon pada uspjela kontaktirati prijatelja koji je pozvao hitnu službu, ali su zbog lošeg vremena spasioci do nje stigli prekasno te se ona smrznula i umrla od hipotermije, javljaju lokalni mediji.

Iako je bila poznata po ekstravagantnim fotografijama koje kombiniraju njenu ljubav prema prirodi i oskudnoj odjeći, Wu je bila iskusna planinarka koja je uvijek nosila odgovarajuću opremu i primjenjivala sve potrebne mjere opreza.

Htjela je osvojiti najviši vrh

Tragična nesreća se dogodila kada je Wu sama putovala po planinama u Nacionalnom parku Yushan.

Vatrogasna služba u Nantouu dobila je informaciju da je Wu prilikom osvajanja najvišeg vrha na Tajvanu doživjela nezgodu i propala dvadeset metara u uski kanjon, piše Daily Mail. Nije se mogla micati zbog zadobivenih ozljeda i ostala je zarobljena u tjesnacu.

Zbog lošeg vremena, spasilački helikopter nije uspio poletjeti te su spasioci morali do nje ići pješice. Pronašli su njeno tijelo dan nakon nesreće, u ponedjeljak, nakon što je provela noć zarobljena u klancu dok su temperature bile oko točke smrzavanja.

U intervjuu koji je 2018. godine dala za Focus Taiwan objasnila je kako je dobila ideju o postavljanju planinarskih fotografija u bikiniju nakon što je izgubila okladu s prijateljem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara