Zlostavljao i ranije: Nesretna Slavonka nije jedina žrtva monstruma iz Poreča

Zlostavljao i ranije: Nesretna Slavonka nije jedina žrtva monstruma iz Poreča

Foto: 123rf

SLUČAJ zlostavljanja i trgovine ljudima u Poreču, koji je šokirao hrvatsku javnost, dobio je jednako potresan nastavak. Naime, nakon što je otkriveno da je 31-godišnji Vjeran Šalov zlostavljao 43-godišnju djelatnicu iz Slavonije te ju držao zatočenu u središtu grada u neprimjerenim uvjetima, u medije je dospjela priča još jedne njegove bivše konobarice koja je također tijekom rada za njega proživljavala pakao.

> "Ako može tata, mogu je i ja tući": Novi detalji slučaja trgovine ljudima koji je šokirao Poreč

Djevojka iz Kutine, koja je kao 18-godišnjakinja radila kao konobarica za Šalova, ističe kako je on zadržao sve njezine dokumente da bi je "prijavio kao radnicu".

"Ja sam se javila na oglas za rad u kafiću koji je držao brat Vjeranove supruge. U oglasu je bilo navedeno da ću biti prijavljena, dobivati plaću te imati i smještaj i hranu. Radila sam kod njega neko vrijeme, dobivala plaću, ali nije im išlo, pa sam prešla u Vjeranov kafić... Tražili su da im predam sve svoje dokumente da bi me prijavili kao radnicu. Sve moje papire držali su kod sebe. Već prvi mjesec su mi, umjesto dogovorene, dali plaću 2.000 kuna. Govorili su da je plaća umanjena za troškove hrane, smještaja i grijanja, a onda su izmišljali da imam manjkove u kasi. Isto je bilo i drugi mjesec. U ožujku su dva tjedna kasnili s isplatom plaće. Tražila sam da mi daju plaću i kazala da nemam namjeru ostati ondje raditi za 2.000 kuna.

Maltretirana konobarica: Pretukao me pred svojim kumom

Vjeran me tada u kafiću pred svojim kumom pretukao. Protiv moje volje u gluho su me doba noći utrpali u auto i odvezli do kuće Ante Jurića kojeg ja uopće nisam poznavala. Vjeran je upao u kuću, a mene je Jurićeva stara majka smjestila u jednu prostoriju. Vjeran je tada pretukao Jurića. Bili smo prevezeni na Hitnu i meni su rekli da sam lakše ozlijeđena.

Završili smo na Poluotoku, u zadarskoj policiji. Dali smo izjavu o svemu što se dogodilo. No, vezano za moju prijavu policiji protiv Vjerana Šalova nije ništa poduzelo. Pretukao me, protiv volje me uvukao u auto, a onda mi još nije htio vratiti dokumente. I nije mi ih vratio do današnjeg dana", rekla je djevojka S.R. za Glas Istre.

Glas Istre piše kako je taj isti Šalov godinu i dana prije ovog slučaja upao u kuću Ante Jurića, kojega je potom prebio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurić: Šalov je osuđen na 6 mjeseci uvjetno jer me prebio

"Prije godinu i pol dana taj je Vjeran Šalov, u Sabunikama kod Zadra usred noći, ničim izazvan, upao u moju kuću i prebio me na mrtvo. Pretukao me tako da me rođena majka nije prepoznala", kaže Ante Jurić, 59-godišnji austrijski državljanin koji u Sabunikama redovito posjećuje majku.

Jurić dodaje kako se Šalov u trenutku kad je zatočio Slavonku već nalazio na izdržavanju uvjetne kazne.

"Je li moguće da mu je određeno da iz pritvora u Puli iziđe ukoliko plati 80.000 kuna jamstva? Pa on je ovo napravio pod uvjetnom osudom. Meni je nanio teške tjelesne ozljede, zbog čega je uvjetno osuđen na šest mjeseci zatvora, s rokom kušnje od pet godina. Trebao mi je i platiti odštetu od 20.000 kuna, što do danas nije učinio", navodi Jurić.

I ranije radio probleme zaposlenicama

Jurić je potvrdio kako je Šalov i ranije premlatio mladu konobaricu koja je radila u njegovom kafiću u Sabunikama, kojoj je isto oduzeo dokumente.

"Protiv njezine volje je utrpao u auto i dovezao u moju kuću one noći kad me pretukao. Dakle, ovo što je napravio u Poreču napravio je pod uvjetnom osudom i nije mu prvi put", upozorava Jurić.

"On se izvukao, a mogao bi se i sad mogao izvući. Pa što je 80.000 kuna? On može prodati automobil i izaći na slobodu, a onda potražiti u Slavoniji tu jadnu ženu i ponovno učiniti zlo. Takvu osobu treba zaustaviti", smatra Jurić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara