Poreznici provode racije na festivalima hrane u Istri: "Kao da love narkobosove"

Poreznici provode racije na festivalima hrane u Istri: "Kao da love narkobosove"
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović prošlog je petka bila na otvorenju Dana mladih maslinovih ulja u Vodnjanu, najveće godišnje maslinarske manifestacije.

>> Je li ovo normalno? Kolinda dijelila djeci svoje slike, a onda ih potpisivala

Stigla racija

"Iznimno cijenim rad vas izlagača, veselim se vašim uspjesima i pružam vam ovom prilikom svoju podršku. Uvjerena sam da ćete vrijednim i poštenim radom nastaviti doprinositi boljitku Vodnjanštine, ali i cijele Hrvatske, a na nama dužnosnicima je da vas u tome podržimo i otvorimo vam sva moguća vrata za bolje tržišne pozicije vaših proizvoda“, poručila je Kolinda istarskim maslinarima.

Kako piše gastronomski portal Kult Plave Kamenice, na manifestaciju su dan kasnije, u subotu u 16:30 upali poreznici i carinici. Pregledavali su viškove u kasama, markice, prijevode na markicama i slično. Očevici kažu da je provedena racija "kao da love narkobosove".

Inspekcije su se nastavile i u nedjelju

Jedna predstavnica istarske uljare, koja je bila na manifestaciji, na Facebooku je napisala kako je tamo došlo desetak poreznika koji su se "brzo kretali festivalom i pročešljali proizvođače ulja, sira, sapuna i čokolade". Inspekcije su se nastavile i u nedjelju.

Kult Plave Kamenice dodaje da je uz poreznike štandove pregledavala i carina, a inspekcije su upadale i na sajam tartufa u Livadama i na sajam pršuta u Tinjanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara