Portugalski otok odaje počast njemačkim turistima poginulim u autobusnoj nesreći

Portugalski otok odaje počast njemačkim turistima poginulim u autobusnoj nesreći
Foto: EPA

PORTUGALSKI otok Madeira odaje počast njemačkim turistima kojih je prije dva dana u autobusnoj nesreći poginulo dvadeset i devet. Predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa stigao je na otok u rano poslijepodne i otišao na mjesto nesreće, u selu Canico, gdje je položio vijenac.

"Došao sam izraziti solidarnost sa žrtvama i zahvaliti spasilačkim službama", rekao je. Uzroci nesreće su i dalje nepoznati.

Predsjednik je posjetio ozlijeđene u bolnici a potom će nazočiti misama u prezbiterijanskoj crkvi u Funchalu te u tamošnjoj katedrali.

Najavljena tri dana žalosti

U četvrtak su u Portugalu najavljena tri dana žalosti.

Lokalne vlasti su među žrtvama identificirale 17 žena i 12 muškaraca, u dobi između 40 i 60 godina. U nesreći je ozlijeđeno 27 osoba, među kojima 25 Nijemaca i 2 Portugalaca, vozač i turistički vodič.

U petak su portugalske i njemačke vlasti zajedno posjetili ozlijeđene i radili na identifikaciji žrtava. Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas je s ekipom liječnika i psihologa došao na Madeiru.

Otvorena istraga o nesreći

Rekao je da ih čeka "težak posao vraćanja ozlijeđenih u domovinu, identifikacije žrtava i informiranja obitelji". Njemačko ministarstvo je stavilo na raspolaganje jedan zrakoplov.

Državno odvjetništvo Madeire otvorilo je istragu o točnim okolnostima nesreće.

Prema podacima regionalnih vlasti, autobus je bio u prometu 5 godina i nedavno je bio pregledan.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara