POSJET IVANA PAVLA II BANJA LUCI PROŠAO BEZ INCIDENATA - POLICIJA

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Zoran Đerić i direktor policije RS Radomir Njeguš priopćili su u nedjelju navečer kako je posjet Pape Ivana Pavla II protekla bez incidenata, i istodobno izrazili zahvalnost svim hodočasnicima kao i građanima Banjaluke za "iskazanu kooperativnost".

"Posebno smo zahvalni kolegama iz MUP-a Republike Hrvatske koji su nam, osim dragocjenih iskustava u osiguravanju posjeta Svetog Oca ponudili i tehničku pomoć" kazao je Njeguš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je precizirao da je policija RS na sam dan Papina posjeta izvršila samo dva uhićenja. U prvom slučaju policijski pritvor određen je državljaninu Srbije i Crne Gore koji je u jutarnjim satima uhićen kod banjalučke Biskupije u trenutku 'džeparenja' hodočasnika.

Drugo uhićenje obavili su djelatnici državne granične službe BiH na graničnom prijelazu Gradiška, kada je slobode lišen Dragutin Bosak iz Krapine, državljanin RH, koji je, protivno objavljenim uputama, kanio hodočastiti u Banja Luku u osobnom automobilu na kojem su bili izlijepljeni posteri generala Ante Gotovine i Mirka Norca. Uz to, u njegovom automobilu pronađen je i raketni pištolj. Odmah je predveden sucu za prekršaje u Gradiški koji ga je osudio na 15 dana zatvora - priopćio je Njeguš. Uoči Papina dolaska u Banja Luku, policija je privela i operativno-preventivno obradila oko 200 osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara