POSJET IZASLANSTVA NJEMAČKOG SAVEZNOG PARLAMENTA I NJEMAČKE SAVEZNE POLICIJE MUP-U RH

U službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) RH danas i sutra borave izaslanstva Saveznog Parlamenta i Saveznog MUPa SR Njemačke, priopćeno je danas iz MUPa.

Glavne teme razgovora bit će bilateralna suradnja i pregled dosadašnje suradnje s naglaskom na tehničku opremu, koju je donirala SR Njemačka. U tu svrhu bit će prezentirano korištenje opreme, koja je tijekom godina donirana hrvatskom MUP-u.

Izaslanstvo njemačkog Parlamenta nadležno je za ocjenu opravdanosti trošenja financijskih sredstava iz proračuna SR Njemačke, namijenjenih međunarodnim projektima. Pozitivno mišljenje o pojedinim projektima preduvjet je za daljnju suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Više o toj suradnji i o posjetu biti će govora na konferenciji za novinare, koja će se održati sutra, 19. kolovoza, u 15 sati, u Ravnateljstvu policije.

Na konferenciji će, uz ostale, sudjelovati državni tajnik Ivica Buconjić i ravnatelj policije Ivica Franić, a na njoj će također biti najavljen početak primjene novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji stupa na snagu od 20. kolovoza 2004. godine, priopćeno je iz MUP-a.

(Hina) xsp/pp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara