Posjet oboljelima od PTSP-a u bolnici u Popovači

Izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata oboljelih od PTSPa Sisačkomoslavačke županije danas je u povodu božićnih blagdana posjetilo 50ak hrvatskih branitelja koji se liječe na Odjelu za neuroze, granična stanja i psihotraumu (NGSa) Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivana Barbota" u Popovači. L

Tom su prigodom predsjednik i tajnik Udruge Dubravko Hrvojić i Zlatko Žugaj u odjelnom Klubu bolesnika, u nazočnosti ravnateljice dr. Marine Kovač, braniteljima na liječenju darovali blagdanske darove. Čestitavši im Božić i Novu godinu, poželjeli su im da što prije ozdrave i uključe se u obiteljski i društveni život.

Hrvojić je istaknuo da Županijska udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata oboljelih od PTSP-a nekoliko puta na godinu posjećuje branitelje na liječenju u bolnici u Popovači. Osim blagdanskih darova Udruga je do sada kupila televizor i klima-uređaj za Klub bolesnika, a na poticaj Udruge i potporom ravnateljice Kovač uređena je prostorija za pušače na odjelu, obnovljen namještaj u Klubu i preuređen dio bolesničkih soba.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica dr. Kovač izvijestila je predstavnike Udruge da će iduće godine Ministarstvo zdravstva od zajma Svjetske banke izdvojiti oko milijun kuna za uređenje sanitarnih čvorova. Sisačko-moslavačka županija uložit će novac za preuređenje bolesničkih soba, tako da će se povećati broj soba i smanjiti broj pacijenata po sobama, pa će uvjeti liječenja branitelja biti bolji i humaniji.

(Hina) xmalj yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara