"Poslije Boga velečasni Rafaj je najviše volio novac i žene"

"Poslije Boga velečasni Rafaj je najviše volio novac i žene"

IAKO se ovih dana špekuliralo da je velečasni iz Generalskog Stola Josip Rafaj ubijen zbog financijskih malverzacija u župi, pojavljuju se neke indicije da bi se moglo raditi o ubojstvu iz strasti.

Naime, kako piše Jutarnji list, policija je već ispitala jednog muškarca čiji je motiv mogla biti "bliskost" između ubijenog svećenika i njegove žene, no muškarac je prošao poligrafski test i više nije osumnjičen.

Naime, mogućnost da je ubojstvo počinio profesionalni ubojica navodno je isključena pa policija sad smatra kako se radi o zločinu iz strasti, a kao najizgledniji motiv spominje se ljubomora. Istraga je navodno usmjerena na dva osumnjičena koji žive na području Generalskog Stola.

Osim onih mještana koji za svećenika imaju samo riječi hvale, javljaju se i oni koji tvrde da je poslije Boga, Rafaj najviše volio novac i žene. Izvor blizak istrazi tako tvrdi da je Rafaj vodio dnevnik u kojem je pisao o najintimnijim stvarima, koji bi mogao pomoći u potrazi za njegovim ubojicom. Policija je na detektoru laži provjerila i sve one s kojima se svećenik čuo prije ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je u Generalskom Stolu održana misa za svećenika, a pokop će se održati sutra na njegov imendan. Misu za pokojnog Rafaja predvodio je biskup ličko-senjski Mile Bogović koji je osudio sve novinare za senzacionalizam ističući kako Rafaj nije bio premješten iz Korenice zbog nikakve afere već da ga je premjestio u skladu s potrebama biskupije.

Sutra  će u Generalskom Stolu biti proglašen dan žalosti.

J.M.
Foto: Radio Mrežnica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara