Posljedice hipotekarne krize u SAD-u: Starica pucala u sebe dok ju je policija izbacivala na ulicu

Posljedice hipotekarne krize u SAD-u: Starica pucala u sebe dok ju je policija izbacivala na ulicu

ADDIE POLK, 90-godišnja Amerikanka iz grada Akrona u Ohiju, ustrijelila se dok ju je policija pokušavala izbaciti iz njezine kuće zbog dugova u otplati hipoteke. Tim je činom ova starica postala simbol nacionalne hipotekarske krize.

Starica se ustrijelila s dva hica, a trenutno se nalazi u bolnici gdje joj se ukazuje liječnička pomoć, prenosi CNN. Dennis Kucinich, demokratski kongresnik iz Ohioa, njezin slučaj spomenuo je u debati oko plana vrijednog 700 milijardi dolara namijenjenih spašavanju američkog financijskog sektora kojeg je američki Kongres danas i podržao.

"Taj plan ne donosi ništa dobrog Addie Polk. On ne govori o činjenici da su milijuni kućevlasnika suočeni s izbacivanjem na ulicu. Taj će plan spasiti Wall Street i tržište će se na nekoliko dana oporaviti ali demokracija zato ide nizbrdo", kazao je Kucinich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin susjed Robert Dillon nakon što je čuo pucnjavu u kući, uzeo je ljestve kako bi ušao u kuću preko prozora na prvom katu.

"Pomislio sam da je pala i da ne može ustati ili nešto slično. Nisam znao što se zbilo sve dok nisam ušao u kuću. Kada sam došao do nje, još je disala ali nije mi odgovarala. Bilo je jasno da joj je prijeko potrebna liječnička pomoć", kazao je Dillon.

B.V.
Foto: WEWS-TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara