Posljednji dan pregovora: Ćorušić praktički otpao, Crnoju fotelje koštao "registar izdajnika"?

Posljednji dan pregovora: Ćorušić praktički otpao, Crnoju fotelje koštao "registar izdajnika"?

Foto: FAH

POSLJEDNJI je dan pregovora MOST-a i Domoljubne koalicije s mandatarom Tihomirom Oreškovićem oko sastavljanja nove vlade. Imena novih ministara još uvijek nisu poznata, a očekuje se da će biti objavljena sutra.

Puno se nagađja oko imena novih ministara, pa se tako jučer kao najizvjesniji kandidat za fotelju ministra financija pojavio  Zdravko Marić koji dolazi iz Agrokora, a bio je i državni tajnik u Ministarstvu financija kada ga je vodio Ivan Šuker.

Kako javlja HRT, HDZ-ov Ante Ćorušić spominjao se kao novi ministar zdravstva, no njegova reforma, čini se, nije pala na plodno tlo. S njom se navodno nije složio ni Most pa su se pojavili novi kandidati, to su liječnici Zovak, Rotim i Nakić.

Goran Pauk, HDZ-ov župan u Šibensko-kninskoj županiji trebao bi biti novi ministar turizma nakon što je HDZ-ov kandidat Gari Cappelli odustao. A što se tiče imena nepoznatih javnosti spominje se ministar gospodarstva prof. Škaro iz Pule koji dolazi s tamošnjeg turističkog fakulteta. Spominje se i Lovro Kuščević, HDZ-ovac koji bi trebao sjesti u fotelju ministra graditeljstva, javlja HRT.

Od dva potpredsjednička mjesta u Vladi, jedno bi trebao imati Ivan Lovrinović iz Mosta, a drugo Branko Hrg iz HSS-a.

Što će biti sa Crnojom, potencijalnim ministrom branitelja još uvijek se ne zna. Nakon što je javnost čula za njegov gaf oko takozvanog registra izdajnika, pojavila su se neka nova imena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara