Potonula jahta, a nautičar prekršajno prijavljen

SINOĆ je na zapadu Kornata u jugoistočnom dijelu Nacionalnog parka prema otvorenom moru nakon udarca u hrid Klint potonula jahta duga 11,5 metara tipa "sunshine 38", a jedini nautičar na njoj, 57-godišnji slovenski državljanin, spasio se prešavši na gumeni čamac, potvrdila je danas Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

"Ploveći od Piškere prema Primoštenu, nautičar je uključio autopilota, a oko 22 sata zamijetio je hrid, no nije uspio na vrijeme reagirati i jahta je udarila u hrid i u nju je prodrlo more", rekla je glasnogovornica Halužan. Dodala je da je nautičar dva sata pokušavao iscrpsti vodu, no da nije uspio i jahta je potonula, a nautičar je gumenjakom jutros oko 6 sati uspio doploviti do recepcije NP "Kornata" na Ravnom Žaknu, odakle je prevezen na Murter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučki kapetan ga je uputio u ambulantu radi liječničke pomoći jer je lakše ozlijedio glavu, a bio je i u šoku, dodala je Halužan.

Lučki kapetan u Murteru ispitao je slovenskog nautičara utvrdivši da je odgovoran za pomorsku nesreću, te je prekršajno prijavljen, rekla je glasnogovornica Halužan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara