Potpis na sporazum o sigurnosti između EU i NATO-a u petak u Ateni

SPORAZUM o sigurnosti između EU i NATO-a bit će potpisan u Ateni u nazočnosti Visokog predstavnika za vanjsku politiku i sigurnost EU Javiera Solane i glavnog tajnika NATO-a Georgea Robertsona, najavio je glasnogovornik ministartva vanjskih poslova Grčke Panis Beglitis.

EU i NATO prije nekoliko tjedana počeli su pregovore o tom sigurnosnom sporazumu koji, u načelu, predviđa razmjenu vojnih dokumenata i povjerljivih informacija između dviju organizacija.

Ističući "upornost i odlučnost" Solane i Robertsona, Beglitis je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su pregovori dovršeni.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujemo Solani i Robertsonu na tom pozitivnom razvoju", rekao je Beglitis, najavljujući svečanost potpisivanja kojoj će nazočiti i grčki ministar obrane Janos Papantoniu.

Sporazum o sigurnosti između EU i NATO-a nastalja se na politički sporazum, postignut u prosincu, kojim su te dvije organizacije uspostavile strateško partnerstvo koje uniji omogućuje pristup logističkim i strateškim izvorima Sjevernoatlantskog saveza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara