Potpisan ugovor između Gabrova i Siska

Grad Gabrovo, sedmi po veličini u Bugarskoj, upravni, društveni, gospodarski i kulturni centar središnje Bugarske, i grad Sisak danas su na prigodnoj svečanosti u Gabrovu potpisali Sporazum o suradnji koji su potpisali gradonačelnici Bogomil Belčev i Dinko Pintarić.

Sporazumom je dogovorena suradnja dvaju gradova, koju je prije tri godine potaknuo poznati gimnastički stručnjak Georgi Kazakov. On u Sisku trenira Gimnastički klub, a potječe iz Gabrova.

Gradonačelnici Belčev i Pintarić u zajedničkoj izjavi na konferenciji za novinstvo nakon svečanosti potpisivanja izjavili su da im je prioritet gospodarska suradnja, a posebno ostvarivanje zajedničkih projekata kojima će zajedno konkurirati za pretpristupne fondove Europske unije. Posebno su istaknuli zainteresiranost za suradnju u prometu, građevinskoj, tekstilnoj i kemijskoj industriji

Obojica gradonačelnika očekuju da će pridonijeti jačanju gospodarske i svake druge suradnje između Bugarske i Hrvatske, te ulasku obiju zemalja u EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Siska Pintarić pozvao je gradonačelnika Belčeva u posjet Sisku za skori Dan grada i sisački blagdan sv. Kvirina, 4. lipnja, a dogovoreno je da će sisački Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić također u lipnju ugostiti Kulturno-umjetničko društvo iz Gabrova. Istaknuto je da su sisačke trgovačke tvrtke zainteresirane za uvoz obuće i čokolade koje se proizvode u Gabrovu, dok je sisačka Kemijska industrija zainteresirana za plasman svojih proizvoda na to bugarsko područje..(Hina) xžmalj yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara