Potpisan ugovor o prvom leksikonu radija i televizije

LEKSIKOGRAFSKI zavod "Miroslav Krleža" i Hrvatska radiotelevizija potpisali su danas ugovor o sunakladništvu prvoga svjetskog "Leksikona radija i televizije".

To jedinstveno izdanje, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, bit će objavljeno 2006. u povodu osamdesete obljetnice radija (1926.) i pedesete obljetnice televizije (1956).

Glavni voditelj projekta Zlatan Prelog rekao je da bi Leksikon u 2000 natuknica i otprilike 100.000 redaka trebao ponuditi svu sumu znanja o tim dvama medijima i to u pojmovima koji su vezani uz povijest, razvoj i sadašnjost.

Prelog je izrazio zadovoljstvo što će Leksikografski zavod i Hrvatska radiotelevizija u ravnopravnu partnerskom odnosu ostvariti tako važan projekt za hrvatsku kulturu, vezanu uz elektroničke medije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o strukturi građe Leksikona, ravnatelj Leksikografskog zavoda Vlaho Bogišić napomenuo je da edicija nije zamišljena kao biografski leksikon, iako se bez imena ljudi u svijetu i u nas ne bi mogla razumjeti povijest tih dvaju medija. Pretpostavka je da će biografske natuknice zauzeti četvrtinu edicije, rekao je Bogišić.

Ugovor su uoči 15. svibnja, Dana Hrvatske radiotelevizije, potpisali privremeni glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić i glavni ravnatelj Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" Tomislav Ladan.

(Hina) atod ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara