Potpisan ugovor za uređenje odlagališta na Cresu

Predstavnici grada Cresa i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisali su danas ugovor o sufinanciranju programa sanacije odlagališta komunalnog otpada "Pržić" na Cresu, vrijedan dva milijuna kuna, priopćio je danas Fond.

Ugovor o ulaganju dva milijuna kuna nepovratne novčane pomoći potpisali su u Zagrebu v.d. direktora Fonda Vinko Mladineo i creski gradonačelnik Gaetano Negovetić. U skladu s ugovorenim rokovima prvi obrok, 10 posto ugovorene svote, bit će doznačen na račun gradskog proračuna u roku od 15 dana, a poslužit će za otkup zemljišta na kojem se nalazi odlagalište i za izradbu projektne dokumentacije, ističu u Fondu.

Dodaju da će provedbu ugovora nadzirati njihove ovlaštene osobe i na osnovi njihova izvješća doznačavat će se ostali novčani obroci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim Malog Lošinja Cres je drugi otok na kojem je počelo uređenje odlagališta komunalnog otpada. U Fondu ističu kako očekuju da će se na sljedeći pozivni natječaj za uređenja smetišta javiti i drugi otoci te da će se pitanje odlaganje otpada na otocima početi rješavati sustavno.

Javni poziv na temelju kojeg je potpisan ugovor za sanaciju odlagališta otpada na Cresu raspisan je u ožujku ove godine, a prije nego je potpisan, grad Cres je morao dostaviti lokacijsku dozvolu i potvrđenu studiju utjecaja na okoliš.

(Hina) xam ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara