Potpisani ugovori s izvođačima radova za obnovu 2250 kuća u hrvatskom Podunavlju, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj

MINISTAR mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta potpisao je danas ugovore s 214 izvođača radova, vrijedne oko 535 milijuna 776 tisuća kuna, za obnovu 2250 kuća na području hrvatskog Podunavlja, Slavonije i središnjeg dijela Hrvatske, a kuće će biti obnovljene do kraja listopada ove godine.
Ministar Kalmeta naglasio je da je riječ o nastavku sklapanja ugovora s izvođačima obnove, kako bi se ispunio plan da se do kraja listopada ove godine organizirano obnovi oko 4000 obiteljskih kuća od 4. do 6. stupnja oštećenosti, za što je osigurano nešto više od 896 milijuna kuna.

Podsjetio je da su u travnju već sklopljeni ugovori s 89 izvođača radova za obnovu 1750 kuća na području Like (obnova 450 kuća) i Dalmacije (obnova 1300 kuća), u iznosu većem od 345 milijuna kuna.

Pomoćnik ministra za regionalni razvoj Ljudevit Herceg rekao je kako će poslove obnove tih oko 4000 kuća izvoditi tvrtke koje su i dosad radile u obnovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Budući da su sredstva za izvođenje obnove osigurana, Ministarstvo od izvođača radova očekuje poštivanje rokova završetka obnove do kraja listopada ove godine, rekao je Herceg.

Ministar Kalmeta istaknuo je da će najkasnije do rujna iduće godine u Hrvatskoj biti završena kompletna obnova svih kuća, uključujući i sve novoprimljene zahtjeve za obnovom prema produženom roku za njihovo podnošenje, koji istječe 30. rujna ove godine. Novac za te novoprimljene zahtjeve bit će osiguran u proračunu za iduću godinu.

(Hina) xbma ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara