Potpisano pismo namjere o suradnji Pule i Segedina

U SKLOPU Mađarskog tjedna u Puli gradonačelnici Pule i madžarskog grada Segedina Luciano Delbianco i Laszlo Botka potpisali su danas u pulskoj gradskoj palači Pismo namjere o suradnji dvaju gradova.

Tim dokumentom dogovoreno je kako će Pula i Segedin uspostaviti poljoprivrednu, obrtničku, industrijsku, trgovačku, prometnu, turističku, kulturnu, prosvjetnu i športsku te suradnju u prostornom planiranju i zaštiti okoliša. Ujedno će promicati gospodarske veze i organiziranje sajmova, izložaba i poslovnih susreta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradovi se obvezuju da će poštivati suradnju svojih država te u tome biti dobar primjer, promicati veze koje treba proširiti među lokalnim vlastima, javnim ustanovama, udrugama građana i stanovnicima za obostranu dobrobit i prijateljstvo", kaže se, među ostalim, u Pismu namjere o suradnji između Pule i Segedina.

Gradonačelnik Delbianco istaknuo je kako je taj čin novo poglavlje u izgradnji mosta suradnje i prijateljstva hrvatskog i madžarskog naroda, kulture, ali i samih država, a gradonačelnik Botka kako Pula i Segedin imaju puno zajedničkog, bogatu povijest i velike gospodarske mogućnosti. Upravo je zato, dodao je, neobično važna i gospodarska razmjena i suradnja tih dvaju gradova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara