Potpisivanje programa projektne suradnje između RH i Francuske

PROGRAM projektne suradnje Hrvatske i Francuske u području prirodnih, tehničkih, biomedicinskih i humanističkih znanosti potpisan je u petak u Ministarstvu znanosti i tehnologije, priopćeno je iz tog ministarstva.

U priopćenju se dodaje da je izabrano 11 novih bilateralnih znanstvenoistraživačkih projekata za razdoblje 2003/2004 godine. Odabrani projekti su iz područja biomedicinskih znanosti, biologije, fizike, matematike, geoznanosti i humanističkih znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Temeljem Memoranduma o suradnji na provedbi hrvatsko-francuskog programa integriranih akcija ("Cogito"), što su ga u listopadu prošle godine potpisali ministar Flego i veleposlanik Bellanger, raspisan je zajednički hrvatsko-francuski natječaj za financiranje projekata objavljen u obje zemlje.

Program suradnje u petak su u prisutnosti ministra znanosti i tehnologije Gvozdena Flege i veleposlanika Francuske u RH Francisa Bellangera, potpisali Nada Švob-Đokić, pomoćnica ministra za međunarodnu suradnju Ministarstva znanosti i tehnologije RH, te Alain Troulet, voditelj Odjela Europa u Odsjeku za znanstvenu suradnju MVP-a Francuske.

Na sastanku je određen i raspored aktivnosti za sljedeći ciklus projekata koji će započeti u 2005. godini, dodaje se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara