Potpredsjednica DIP-a: Velika je izlaznost u Mostaru, bit će veća nego 2016.

Potpredsjednica DIP-a: Velika je izlaznost u Mostaru, bit će veća nego 2016.
Foto: Dnevnik.hr/Pixsell

POTPREDSJEDNICA DIP-a Ana Lovrin kaže da se, prema najnovijim podacima, za glasanje iz samoizolacije prijavilo 539 osoba, javlja Dnevnik.hr.

"To je otprilike deset posto svih osoba koje imaju rješenje o samoizolaciji", dodala je.

Kaže da je Đakovo veliki izazov, ali da su se organizirali. 

"Budući da smo to na vrijeme znali, organizirali smo se i spremni smo za izlazak otprilike tristotinjak osoba na 30 biračkih mjesta", rekla je. 

Za sada se od 830 osoba pozitivnih na koronavirus za glasanje izjasnilo tridesetak. "Naravno, to nije točan podatak jer se oni prijavljuju lokalnim izbornim povjerenstvima", dodala je i navela da će DIP imati točan podatak tek sutra.

Velik interes u dijaspori

Izbori se već provode u dijaspori, u BiH je glasalo 5000 birača.

"Izbori su počeli jučer u 23 sata u Australiji, sada su već zatvorena biračka mjesta u cijelom svijetu. Imamo podatke za Mostar, izašlo je 5700 osoba što ukazuje na trend da će izlaznost biti veća nego 2016. godine", kaže Lovrin. 

Prve konture rezultata parlamentarnih izbora očekuje tek iza 23 sata. "Radi se o vrsti izbora gdje se glasa za listu i za preferenciju. Treba birački odbor prebrojati glasove za listu, prebrojati za pojedinog kandidata, pa onda i manjinske kandidate. Treba sve te zapisnike ispuniti. Ali počet ćemo od 21 sat, kad ćemo imati 15-20 posto rezultata manjih biračkih odbora, a oni neće biti znakoviti, a onda ćemo ažurirati podatke svakih 15 minuta", rekla je Lovrin u Dnevniku Nove TV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara