Potpredsjednik Simonić čestitao Međunarodni dan sestrinstva

POTPREDSJEDNIK Vlade RH Ante Simonić, poslao je danas čestitku medicinskim sestrama u povodu Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja.

"Poštovane medicinske sestre, zadovoljstvo mi je čestitati vam Međunarodni dan sestrinstva.

Borba protiv stigme oboljelih od AIDS-a - Briga za sve - moto pod kojim se ove godine obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara - pokazuje osjetljivost za bolesnike koji su često na margini društva, stigmatizirani i neprihvaćeni od okoline u kojoj žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Moto koji ste izabrale za obilježavanja svog dana pridonosi boljem razumijevanju za oboljele, potiče na raspravu o mogućnostima i potrebi prevencije bolesti, pridonosi razbijanju predrasuda, te straha od nepoznatog.

Golem napredak u razvoju znanosti i tehnologije, urbanizacija i migracija stanovništva uvelike su utjecale na zdravlje pojedinca, obitelji i cijele zajednice.

Svjedoci smo pojave novih nezaraznih i zaraznih bolesti čije uklanjanje traži nova znanja i pristupe u liječenju i odnosu prema oboljelima. Nove zadaće traže od medicinskih sestara primjerenu naobrazbu, ali isto tako i human odnos i poštovanje prema oboljeloj i drugoj osobe kojoj je potrebna njega i pomoć.

Zahvaljujem na doprinosu u pružanju zdravstvene skrbi oboljelima, unapređenja zdravlja i sprječavanju bolesti te Vam još jednom čestitam Vaš dan", ističe se u čestitci potpredsjednika Vlade Simonića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara