Potpredsjednik Simonić: Znanosti trebaju i kvalitetni glasnogovornici

POTPREDSJEDNIK Vlade Ante Simonić, sudjelujući u razgovoru o problematici komuniciranja sveučilišne zajednice s medijima, naglasio je kako je ´znanost u središtu zbivanja doba u kojemu živimo, a da bi javnost o tomu bila dobro obaviještena, potrebno je da znanstvene i visokoškolske ustanove imaju kvalitetne glasnogovornike´.

Razgovor o komunikaciji sveučilišne zajednice i medija održan je u Rektoratu zagrebačkoga Sveučilišta na poticaj toga sveučilišta i rektorice Helene Jasne Mencer.

Potpredsjednik Simonić također je istaknuo da je takav razgovor predstavnika akademske zajednice i medija (redakcija koje prate rad sveučilišne zajednice) dobar početak i temelj za nove razgovore. Jer, kako je rekao, sva pitanja odnosa akademske zajednice i medija ne mogu se riješiti na jednome susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svrha tih susreta bila bi kako informirati, ali i obrazovati javnost te uvjeriti kritičnu masu ljudi da su znanost i visoko obrazovanje važni.

Večerašnji sastanak Simonić smatra ´ljubaznom urotom´ akademske zajednice i medija s ciljem i njihovom odlukom da budu društveno korisni´. Osim toga njihova bi zadaća bila i da pridonesu smanjenju problema tzv. tunelskog gledanja koji prevladava onda kad pojedinac pristupa temi samo sa stajališta svoje struke.

Za potpredsjednika Simonića posebice je važno što je razgovor s predstavnicima medija ´potaknulo Sveučilište´. S tim u vezi, opetovao je kako smatra da bi Sveučilište trebalo imati tim za odnose s javnim medijima, ali je upozorio i da se trebaju specijalizirati novinari koji prate znanost i sveučilište.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara