Potraga za nestalim Poljakom kod Biokova nastavlja se i treći dan

Potraga za nestalim Poljakom kod Biokova nastavlja se i treći dan
Foto: HGSS

HRVATSKA gorska služba spašavanja treći dan traga za muškarcem, stranim državljaninom koji je nestao na Biokovu.

Akcija je tijekom noći sa subote na nedjelju prekinuta zbog objektivnih razloga, a nastavljena je u nedjelju ujutro u sedam sati. Kao i dan ranije, HGSS-u pri traganju za Poljakom pomaže helikopter, ali i spasitelji na terenu te sedam dronova. 

Helikopter je zbog bure trenutno na čekanju, a na terenu je 30 ljudi. Potragu otežavaju i visoke temperature te nepristupačan teren.

Poljaka traže na najstrmijem dijelu planine Biokovo podno vrha Svetog Ilije, njegovoj posljednjoj poznatoj lokaciji odakle je poslao fotografije ženi. 

"Strani je državljanin s planine supruzi poslao nekoliko fotografija, no već se neko vrijeme ne javlja. Zabrinuta supruga inicirala je potragu", kazao je pročelnik HGSS-a Makarska Ante Kukavica, prenosi N1.

Helikopter MORH-a pomaže u potrazi

Letačka posada 395. eskadrile transportnih helikoptera HRZ-a već drugi dan  zajedno s pripadnicima HGSS-a sudjeluje u  potrazi za nestalim stranim državljaninom na Biokovu, izvijestili su u subotu popodne iz MORH-a.

Ista posada helikoptera  Mi-8 MTV1 je i jučer sudjelovala u potrazi sve do kasnih noćnih sati.

Zamjenik zapovjednika 395. eskadrile transportnih helikoptera i kapetan letačke posade bojnik Stjepan Jović naglasio je kako je akcija vrlo zahtjevna.

"Danas smo pretraživali zapadni dio i vrhove Biokova na visini oko 1600 metara. U tri navrata na planinu smo prevezli i 30 pripadnika HGSS-a i zajedničkom naporom činimo sve kako bismo pronašli nestalu osobu", rekao je Jović.

U subotu pokrenuta druga potraga, kod Knina

U subotu je pokrenuta i potraga kod Knina. Šibenski HGSS traga za 50-godišnjom osobom u Strmici kod Knina, koja je u trenutku nestanka imala na sebi crne hlače, svijetlu košulju i crnu obuću.

Za tom osobom na terenu su u potrazi 10 članova HGSS-a s tri vozila, a angažirali su i dronove, opremljene termovizijskim kamerama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara