Potrebna bolja suradnja vojvođanskih i hrvatskih privrednika

Suradnja gospodarskih komora Vojvodine i Hrvatske trebala bi biti tješnja, a vojvođanski privrednici trebali bi biti prisutniji u Hrvatskoj, konstatirano je na jučerašnjem susretu generalnog konzula RH u Subotici Davora Vidiša i vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, prenosi u petak beogradski list "Danas".

Na sastanku je ocijenjeno da je neophodno modernizirati Sporazum o prekograničnoj suradnji, kao i intenzivirati trgovinske odnose između RH i Vojvodine.

Kako prenosi "Danas", generalni konzul RH je ovom prigodom naglasio da bi iskustva Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji mogla biti od velike koristi SCG-u i istaknuo da treba intenzivirati suradnju pokrajinske vlade s Vladom RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Davor Vidiš se u Novom Sadu sastao i s predsjednikom Skupštine Vojvodine Bojanom Kostrešom, koji je istaknuo da će nastaviti politiku dobrosusjedskih odnosa prethodne administracije.

Kostreš i Vidiš su se složili da bi trebalo organizirati uzvratne posjete parlamentarnih izaslanstava Skupštine Vojvodine i Sabora RH, kao i da bi bili korisni susreti predstavnika parlamentarnih odbora koji se bave pitanjima unapređenja položaja nacionalnih manjina, regionalnom suradnjom i europskim integracijama, prenosi list.

(Hina) xjsta ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara