Potres jačine 6,1 stupnja na Islandu oštetio građevine i istjerao ljude na ulice

POTRES jačine 6,1 stupnja pogodio je danas popodne područje 50 kilometara jugoistočno od Reykjavika na Islandu. U potresu su oštećene građevine u mjestu Selfoss blizu Reykjavika te je preplašeno stanovništvo bježalo iz domova na ulice.

Američka geološka služba potvrdila je kako se potres jačine 6,1 stupnja dogodio u 3.46 sati po lokalnom vremenu, prenosi Reuters. Jedan je svjedok rekao kako su kuće i zgrade u Selflossu teško oštećene te da su stanovnici panično bježali na ulice. Potres su osjetili i stanovnici Reykjavika, prijestolnice Islanda.

"Sve se treslo i svi smo bili prilično uplašeni. Čuo sam da je puno toga uništeno u Selflossu i da ljudi preplašeni stoje na ulicama", rekao je Audbjorg Olafsdottir, ekonomist iz Reykjavika i dodao kako mu je sestra koja živi tamo javila kako joj je kuća potpuno uništena. Lokalna policija navodi kako za sada nema podataka o ozlijeđenima u potresu.

Posljednji potres koji je zadesio Island, dogodio se u lipnju 2000. godine i bio je jačine 6,6 stupnjeva. U njemu je isto tako nanesena velika materijalna šteta, ali nije bilo teže ozlijeđenih.

B.V.
Foto: virtualtourist.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara