Povjerenik za proširenje EU: Hrvatsko predsjedanje je prilika za zapadni Balkan

Povjerenik za proširenje EU: Hrvatsko predsjedanje je prilika za zapadni Balkan
Foto: EPA

POVJERENIK za proširenje Europske unije Oliver Várhelyi ocijenio je u razgovoru s čelnicima oba doma Parlamenta BiH Draganom Čovićem i Denisom Zvizdićem kako će hrvatsko predsjedanje biti prigoda za zemlje zapadnog Balkana te je pozvao BiH na provođenje reformi.

Kako su priopćili iz Parlamenta BiH, povjerenik Várhelyi je naglasio 'kako je predstojeći summit u Zagrebu za vrijeme hrvatskog predsjedanja Europskom unijom prigoda za fokusiranje na regiju zapadnog Balkana te za poticanje razvoja obrazovanja i ekonomije'. Pri tome je istaknuo zabrinutost priljevom migranata u ovu regiju.

Kontrola migrantske krize

Tim povodom Čović i Zvizdić su rekli da se zemlja suočava s ovim problemom te da očekuje nastavak pomoći Europske unije kako bi se migrantska kriza stavila pod nadzor.

Po priopćenju sugovornici su izrazili potpunu opredijeljenost BiH za članstvo u Europskoj uniji, posebno se fokusirajući na realizaciju uvjeta za dobivanje kandidacijskog statusa za BiH.

Predsjedavajući Doma naroda Čović je tijekom susreta istaknuo značaj europskih integracija u pravcu jačanja unutarnje stabilnosti BiH te je izrazio očekivanje kako će izborni zakon biti dogovoren do početka travnja, čime će biti omogućeno i održavanje izbora u Mostaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara