Povjerenstvo odlučuje o postupku protiv Žalac i Marića zbog auta i karata

Povjerenstvo odlučuje o postupku protiv Žalac i Marića zbog auta i karata
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa danas odlučuje o pokretanju postupka protiv ministara Gabrijele Žalac i Zdravka Marića vezano za slučajeve luksuznog Mercedesa i sponzoriranih ulaznica za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, doznaje se u Povjerenstvu.

Vezano uz osobni automobil marke Mercedes E klase, koji je viđen u dvorištu obiteljske kuće ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac u Vinkovcima, Povjerenstvo će razmotriti je li u tom slučaju povrijeđen Zakon o sprječavanju sukoba interesa ili načelo obnašanja javnih dužnosti.

Prema medijskim napisima, automobil je u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car u vlasništvu Josipa Stojanovića Jollyja, a prema izjavi ministrice koriste ga njezini roditelji na temelju ugovora o najmu.

Povjerenstvo će razmotriti i slučaj ministra financija Zdravka Marića koji je s poduzetnikom Jollyjem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji. Marić tvrdi da je kartu za tu utakmicu platio sam, dok je Jolly izjavio da je kao sponzor Hrvatskog nogometnog saveza imao pravo na dvije karte.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković nakon sastanka dat će izjavu novinarima u 13 sati, doznaje se u Povjerenstvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara