Povjerenstvo pronašlo "određeni nesklad" u Kuščevićevoj imovinskoj kartici

Povjerenstvo pronašlo "određeni nesklad" u Kuščevićevoj imovinskoj kartici
Foto: Index/Pixsell/Igor Kralj

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa jutros je Lovri Kuščeviću, donedavnom ministru uprave, poslalo zaključak kojim je utvrdilo "određeni nesklad" između podataka koje je upisao u imovinsku karticu i stvarnog stanja. A stvarno stanje Povjerenstvo utvrđuje uvidom u podatke drugih državnih tijela, primjerice u sustav porezne uprave i zemljišne knjige.

Kuščević će imati rok od 15 dana za očitovanje na zaključak Povjerenstva, a ako ono ocijeni da nije uvjerljivo objasnio "nesklad", protiv njega će pokrenuti postupak. Zaključak Povjerenstva posljedica je redovite provjere Kuščevićeve imovinske kartice pokrenute povodom Indexova teksta u kojem smo početkom lipnja zabilježili da je više puta u imovinskoj kartici mijenjao podatke o površini i vrijednosti svoje vile u Nerežišćima.

Čudnovate promjene

Tako je u imovinskoj kartici u lipnju 2011. godine u rubrici "kuća s okućnicom" napisao površinu od 1000 metara četvornih i vrijednost od sedam milijuna kuna. Istu vrijednost i površinu kuća zadržava u izmjenama kartice u ožujku 2013. i travnju 2014. godine, da bi u veljači 2016. godine kuću smanjio na 952 kvadrata, a pala joj je i vrijednost na šest milijuna kuna. Konačno, u listopadu 2017. godine, Kuščević ponovno smanjuje površinu kuće na 350 kvadrata, ali ne mijenja vrijednost.

Da zabava bude potpuna, dvadesetak dana nakon našeg teksta Kuščević je opet mijenjao podatke - kvadraturu je vratio na 952, a vrijednost smanjio na četiri i pol milijuna kuna.

Kada smo ga pitali za objašnjenje, odgovorio je da su 952 kvadrata površina kuće s okućnicom, dok je 350 kvadrata površina kuće, a "što se tiče same vrijednosti predmetne nekretnine, radi se o samostalnoj procjeni tržišne vrijednosti nekretnine".

Na upit zašto je mijenjao površinu, nije odgovorio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara