Povjerenstvo za osobe s invaliditetom podržava nove dokumente važne za invalide

VLADINO Povjerenstvo za osobe s invaliditetom danas je podržalo donošenje Pravilnika o projektima potrebnima za osiguranje pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom, te prijedloga Kriterija za raspodjelu prihoda od igara na sreću za 2003. humanitarnim i socijalnim udrugama te onima koje se bave problemima i zadovoljavanjem potreba osoba s invaliditetom.

Većinom glasova na današnjoj sjednici Povjerenstvo je, uz prijedlog manjih izmjena, podržalo oba dokumenta, ocjenjujući ih iznimno važnima, te je preporučilo nadležnim ministarstvima njihovo što brže donošenje, priopćeno je danas iz Vladina Povjerenstva.

Članovi Povjerenstva danas su upoznati i s provođenjem doniranja invalidskih kolica američke fondacije "Wheelchair Foundation".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će u idućih nekoliko mjeseci preko Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI), biti donirano 800 invalidskih kolica osobama s invaliditetom, domovima zdravlja i domovima socijalne skrbi diljem Hrvatske.

Na sjednici je predstavljen i zajednički projekt Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži te HSUTI-ja Priručnik za odgojitelje i stručne suradnike "Tolerancija prema osobama s invaliditetom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara