Povjerenstvo za sukob interesa sutra odlučuje o Plenkoviću i njegovim ministrima

Povjerenstvo za sukob interesa sutra odlučuje o Plenkoviću i njegovim ministrima
Foto: Igor Soban/PIXSELL

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa sutra će donijeti odluku hoće li pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića koji je prijavljen da je 2003., dok je bio službenik u Ministarstvu vanjskih poslova, kupio stan po povlaštenim uvjetima.

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o mogućem pokretanju postupka protiv ministra financija Zdravka Marića za kojeg je već odlučeno da je povrijedio načela obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor, ali je tu odluku Upravni sud poništio zbog procesnih razloga.

Premijer, sadašnji ministri, bivši ministri... Svi na dnevnom redu

Povjerenstvo bi trebalo odlučiti hoće li pokrenuti postupak i protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića slijedom prijave da je u žalbenom postupku ukinuo rješenje o imenovanju za stalnog sudskog vještaka osobe koja je vještačila u predmetu Fimi media, gdje je jedan od okrivljenika HDZ.

Bivši ministar i sadašnji zastupnik u saboru Tomislav Tolušić također se našao na dnevnom redu Povjerenstva koje će u njegovom slučaju odlučiti hoće li pokrenuti postupak zbog utvrđenog nesklada u imovinskoj kartici vezano za površinu njegove kuće.

U slučaju državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira Povjerenstvo će donijeti odluku nakon što je protiv njega pokrenulo postupak zbog povreda načela jer se nije povukao iz postupka donošenja izmijenjenog zakona o najmu stanova.

Na sjednici će također biti donesena odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu Anke Mrak Taritaš koja je prijavljena da je, dok je bila ministrica graditeljstva, na otoku Krku pogodovala privatnom investitoru koji je gradio protivno rješenju o gradnji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara