Povratak sindikata u GSV nakon poništenja SKU-a za liječnike

NAKON današnjeg dogovora premijera Ive Sanadera sa čelnicima šest sindikalnih središnjica o poništenju Strukovnog kolektivnog ugovora (SKU) za liječničku i stomatološku djelatnost, četiri središnjice odlučile su se vratiti u Gospodarskosocijalno vijeće (GSV).

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Hrvatska udruga sindikata, Matica hrvatskih sindikata javnih djelatnosti i Sindikat usluga Uni-Cro, koji su zamrznuli rad u GSV-u u znak prosvjeda što je Ministarstvo zdravstva potpisalo SKU s Hrvatskim liječničkim sindikatom (HLS), najavili su da će ponovno sudjelovati u radu GSV-a.

Predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva Spomenka Avberšek izrazila je zadovoljstvo današnjim dogovorom ocjenivši kako je Vlada pokazala da se moraju poštivati zakoni i kolektivni pregovori voditi na razini djelatnosti, a ne pojedine struke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je pokazala da se u sustavu zdravstva ne može favorizirati jednu struku, jer to može dovesti do zbrke i nezadovoljstva ne samo kod zaposlenih već i kod korisnika zdravstvenih usluga", kaže Avberšek čiji je sindikat član SSSH.

Predsjednik HLS-a Ivica Babić nije želio komentirati današnji dogovor. "Ne želim komentirati odluku Vlade sve dok HLS, kao jedna od ugovornih strana, ne dobije službenu obavijest", izjavio je Hini Babić.

Dodao je da sindikat neće pristati ni na kakva rješenja koja idu na štetu liječnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara