Požar kod Dugopolja pali sve pred sobom: Gasi ga 15 ekipa i četiri kanadera, stiže i pojačanje

Požar kod Dugopolja pali sve pred sobom: Gasi ga 15 ekipa i četiri kanadera, stiže i pojačanje

Foto: Hina

JOŠ JE aktivan požar koji je buknuo kod Dugopolja, na brdu između Dicma i Koprivna, u kojem je do sada izgorjelo 100 hektara niskog raslinja, makije i smreke.

Požar će i danas uz vatrogasaca splitske Javne vatrogasne postrojbe i Intervencijske postrojbe DIP Divulje gasiti petnaestak dobrovoljnih vatrogasnih društava, četiri kanadera i helikopter, doznaje se jutros u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje.

U gašenju požara je bilo angažirano ukupno 66 vatrogasaca iz Kaštela, Sinja, Zagvozda, Splita, Muća, Zagore, Solina i Vranjica, te sezonci koji su uz pomoć četiri kanadera i helikoptera MI8 sa spremnikom vode u kruški tijekom kasnog popodneva dio požara stavil ipod kontrolu, ali ne i u potpunosti ugasili.

Požar je danas još aktivan zbog čega će vatrogasci raditi na krajnjem sjevernom rubu požarišta, a u pomoć će im doći i dodatne snage.

S požarom oko Dugopolja vatrogasci su se borili i jučer, kada je spaljeno 100 hektara niskog raslinja. Tijekom noći u naselju Koprivno dežurali su vatrogasci.

Zapovjednik dugopoljskoga DVD- a jučer je Hini rekao da je vatra od kuća u naselju Koprivno na trenutak bila udaljena svega 200 metara, no ubrzo su spriječili njezino daljnje širenje prema stambenim objektima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara