Požar kod Šibenika lokaliziran

Požar kod Šibenika lokaliziran
Foto: FaH

POŽAR koji je danas oko 16 sati planuo na lokaciji Dobri Dolac nedaleko od Šibenika lokaliziran je u 18:20 sati, a zračne snage povukle su se s terena, doznaje se u Županijskom centru 112.

Opožareno je 10 hektara, a gorjela je trava, nisko raslinje i nešto borove šume. Požar je planuo nešto prije 16 sati, a na terenu su bila 33 vatrogasca i 13 vozila šibenske i vodičke javne vatrogasne postrojbe, šibenske državne interventne postrojbe te dobrovoljnih vatrogasnih društava Vodice, Zaton, Šibenik, Pirovac, Bilice i Zablaće.

Iz Ministarstva obrane izvijestili su da su kanader i dva air tractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovala tijekom nedjelje popodne u akciji gašenja požara na području Dobri Dolac - Zaton kod Šibenika.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja do subote, 20. srpnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 12 požara i to sedam u Šibensko-kninskoj županiji te po jedan u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Uz gašenje požara provedeno je i 10 protupožarnih izviđanja s avionima airtractor, a sveukupno su zračne snage ostvarile oko 65 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 1800 tona vode. U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 11 puta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara