FOTO Vatrogasci cijelu noć gasili požar u okolici Splita, na terenu i kanaderi

FOTO Vatrogasci cijelu noć gasili požar u okolici Splita, na terenu i kanaderi

Foto: Borna Filic/PIXSELL, Hina

VELIK požar izbio je jučer navečer na području iznad mjesta Krila Jesenice 15 km od Splita i trenutno se širi prema selu.

Uz javnu vatrogasnu postrojbu Split, alarmirana su i vatrogasna društva s područja Omiša, Žrnovnice i Podstrane.

Mrak otežava gašenje, a zračne snage trenutno nisu na raspolaganju.Požar se zbog makije i borovine relativno brzo širi, no za sada se nije približio kućama.

"Kuće nisu ugrožene i nitko nije ozlijeđen. Vatrogasci su cijelu noć na terenu. Stigla su i dva kanadera, a čeka se i treći. Očekujemo da će tijekom dana požar biti ugašen", poručili su iz Javen vatrogasne postrojbe grada Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zpovjednika DVD-a Omiš Višeslava Pešić izvijestio je da su za požar "krivi" gromovi, odnosno čitav niz gromova koji su se sinoć čuli na tom području, a koji su izazvali nekoliko požara. Za sada se ne zna točno kolika je površina izgorjela, no zasigurno se radi o velikoj površini na kojoj je nastradala mlada hrastovina, borovina, makija i visoka trava. Na terenu je 12 vatrogasnih postrojbi sa 110 vatrogasaca i 25 vozila.

"Gorile su južne padine Sumpetra, Krila Jesenica, pa sve do Podstrane. To je jako nepristupačan teren, no unatoč tomu cijelu večer smo radili i odradili istočnu i zapadnu stranu požarišta. Sjeverna je strana nepristupačna, pa su nam u pomoć jutros u 7.30 sati pristigla tri kanadera", rekao je Pešić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara