Požar u omiškom zaleđu još nije ugašen, jučer više požara

POŽAR koji je jučer u večernjim satima buknuo u omiškom zaleđu još nije lokaliziran, a jutros oko 9 sati u njegovo se gašenje uključio i kanader.

Kako se doznaje od zapovjednika omiškog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivana Kuvačića, vatrogasci su se uspjeli popeti na nepristupačni predio gdje je izbio požar i sada će čistiti područje koje je gasio kanader. Po jutrošnjoj informaciji Državnog centra za obavješćivanje, požar je zahvatio oko 75 hektara makije i borove šume.

Centar je izvijestio da je jučer buknulo više požara.

Požar koji je izbio oko 22,40 sati kod Konavala, sjeverno od aerodroma, lokaliziran je oko 4 sata. Požar je zahvatio 50 hektara makije, niskog raslinja i manji dio vinograda i maslina.

Na imotskom području jučer je u požaru u Vinjanim Gornjim (Jovići), koji je izbio oko 14,20 sati, a ugašen je u 17,30 sati, izgorjelo oko 12 hektara hrastove šume i niskog raslinja. U Vinjanima Gornjim - Nenadići, oko 17,30 sati izbio je požar u kojem je izgorjelo oko 2,5 hektara trave, niskog raslinja i hrastove šume. Požar je ugašen u 19 sati. Kod Aržana je izbio treći požar oko 19 sati. Izgorjelo je oko 6 hektara suhe trave i visokog raslinja u hrastovoj šumi. Požar je ugašen oko 22,15 sati.

U Šibensko-kninskoj županiji jučer je oko 8 sati u potpunosti izgorjela jedna davstirana trokatnica. Oko 10 sati izbio je požar u blizini Biočića u kojem je izgorjelo 28 hektara suhe trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 12,15 sati.

U požaru u Trbounju, koji je gorio od 15,50 do 17,50 sati, izgorjelo je 12 hektara trave i niskog raslinja.

Na kninskom području u požaru koji je buknuo oko 19,30 sati kod mjesta Biskupija-Pliškovo izgorjelo je oko 40 hektara suhe trave i niskog raslinja. Požar je ugašen u 22,20 sati.

Požar koji je počeo jučer oko 12,30 sati kod mjesta Glavaš-Kijevo prema Dinari do jutros nije ugašen jer gori na nepristupačnom terenu, gori uglavnom suha trava, a opožarena površina je velika.

Ni požar na Svilaji kod Štikova koji je počeo oko 18,55 sati nije do jutros bio ugašen zbog nepristupačnog terena, gori uglavnom suha trava i nisko raslinje, a opožarena površina je velika.

Na području županije zabilježeno je još 5 manjih požara na otvorenom i svi su ugašeni.

U Zadarskoj županiji oko 8,12 sati izbio je požar kod mjesta Zelengrad, zaselak Gagići. Požar je na teško pristupačnom terenu zahvatio 100 hektara suhe trave i niskog raslinja. Ugašen je u 15 sati.

Na senjskom području jučer oko 20 sati javljeno je o požaru koji je izbio kod Vratnika, u mjestu Stolac. Požar je zahvatio 6 hektara trave, niskog raslinja i nešto mladih borova. Vatrogasci su ga ugasili oko 22,45 sati, izvijestio je Državni centar za obvješćivanje.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara