Požar u zagrebačkom restoranu Primošten svjedoka na suđenju tzv. "zločinačkoj"

DANAS oko 13 sati u restoranu Primošten u Stupničkoj ulici u Zagrebu buknuo je požar kojeg su izazvale loše instalacije.

Vatrogasci su na mjesto događaja stigli vrlo brzo, ali nisu odmah mogli započeti s gašenjem jer restoran nema vatrogasni prilaz.

Požar je buknuo na katu iznad blagovaonice, a restoranom se brzo proširio gusti dim, ali nitko nije ozlijeđen.

Prema prvim neslužbenim informacijama, požar su izazvale loše instalacije, ali više podataka bit će poznato nakon očevida na licu mjesta.

Djelatnik restorana je u razgovoru za Index rekao kako se samo zapalio roštilj pa se širio dim, ali ne toliko jako da bi se zacrnili zidovi.

Vlasnike Primoštena Dane Šiljković bio svjedok na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji

Primošten je kao i susjedni restoran Madera Grill u vlasništvu Dane Šiljkovića koji je bio jedan od svjedoka na suđenju tzv. zagrebačkoj zločinačkoj organizaciji. Šiljkjović posjeduje i kafić "Stara Knežija" koji je postao poznat upravo tijekom spomenutog suđenja jer su se "dečki s Knežije" okupljali u tom kafiću.

Pored restorana Primošten su se dogodila dva događaja koja su zabilježile rubrike crne kronike. Prvo je 1999. deset metara od Primoštena ubijen Damir Dado Džeba, jedan od pripadnika zagrebačkog krim-miljea.

Prošle godine 15 hitaca ispaljeno na Šiljkovićev restoran pored Primoštena

U travnju prošle godine nepoznati počinitelj je ispalio 15 hitaca  prema Maderi Grill točno do kojeg je Primošten, a jedan od metaka je probio i vrata Madere. Ti hicu su ispaljeni u trenutku kada su u rsetoran ulazila dvojica muškaraca. Pored restorana se nalazio bijeli Lamborghini koji je nestao odmah nakon pucnjave. Za to vrijeme su navodno u Primoštenu večerala dvojica pripadnika tzv. knežijske skupine Đorđe Vuletić i Velibor Momčilović Lola. Šiljković je nakon te pucnjave u medijima demantirao da su u Primoštenu tada bili Momčilović i Vuletić, te je tvrdio da je meta bila nepoznata osoba u bijelom Lamborghiniju.

J.C../D.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara