požega: otvoren suvremeni vinski podrum za potrebe studenata vinogradarstva

Suvremeni vinski podrum, vrijedan 700 tisuća kuna, danas je na prigodnoj svečanosti, održanoj u povodu 5. obljetnice ustroja Veleučilišta u Požegi, za potrebe studenata vinogradarstva, vinarstva i voćarstva otvorio ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego.

Riječ je o jednom od najsuvremenijih objekata u sklopu kojega se nalazi 30-ak bačava za minivinifikaciju.

"Svaki od studenata ima svoju bačvu i sam se brine o vinu u sklopu diplomskog ili seminarskog rada. Sve je kompjutorizirano tako da svaki student može iz kuće prilagođavati temperaturu dozrijevanja i vrenja", rekao je rektor Veleučilišta Stjepan Madjar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako, uz bačve za bijela i crna vina, u vinskom podrumu postoji i minidestilacija za jaka alkoholna pića, također za potrebe studenata koji rade najkvalitetnije voćne rakije. Madjar je napomenuo da sada slijedi uređenje i opremanje kušališta vina po svim propisima međunarodne vinske udruge.

U sklopu pete obljetnice rada Veleučilišta danas su zaslužnim pojedincima, ustanovama i institucijama uručene povelje, a prigodne nagrade dobilo je i 20-ak najuspješnijih studenata. Najavljena su i daljnja ulaganja u opremanje Veleučilišta te podizanje novih nasada vinograda i voćnjaka.

(Hina) vreb ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara