požeško-slavonska županija nastoji unaprijediti proizvodnju zdrave hrane

Kako bi se na području Požeškoslavonske županije unaprijedila ekološka proizvodnja te povećale sjetvene površine namijenjene proizvodnji zdrave hrane, danas je Županija potpisala ugovor o suradnji s Udrugom za organsko biološku proizvodnju "Biopom" iz Osijeka.

Kako je rečeno, u Požeško-slavonskoj županiji ekološkom se proizvodnjom bavi tek osam proizvođača koji obrađuju nešto više od tristotinjak hektara poljoprivrednih površina. Potpisanim sporazumom županija će za potrebe "Biope" osigurati radni prostor, ali i jednog djelatnika koji bi pomogao zainteresiranim seljacima da se uključe u ekološku proizvodnju i više doznaju o poticajima koji su osigurani za tu namjenu.

Prema riječima Davora Šamota, koordinatora udruge "Biopa", suradnja te udruge i Požeško-slavonske županije traje već godinama te će sporazum omogućiti još kvalitetniji rad na terenu vezan uz samu ekološku proizvodnju te plasman takvih proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nedavno je Požeško-slavonska županija pokrenula inicijativu o zabrani upotrebe genetski modificiranog sjemena u proizvodnji hrane sa željom da toj inicijativi potporu daju i ostale slavonske županije.

U Požeško-slavonskoj županiji očekuju da će potpisivanje sporazuma pridonijeti povećanju broja proizvođača zdrave hrane, čime bi se kvalitetno iskoristile sve prednosti te županije.

(Hina) vr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara